För många nollor och det tar tid…

Publicerat: 1 september, 2015 i Okategoriserade

No pic

På en Cadillac som vi köpte för en tid sedan i Minnesota flöt det på rätt fint tidsmässigt fast den var långt ifrån hamnen i Baltimore. Som det alltid görs så tar en nån dag hos min kontakt innan den kommer dit men det sker alltid rätt snart.

Allt väl så långt, tills Tullen i USA säger att den har fel chassinr när man jämför bil med title(reg.bevis)… What!!! Säger då min kontakt som ALLTID kollar att det stämmer när bilar köps. Förvåningen ökar när det visar sig att State of Minnesota alltid ska ha samma antal siffror/bokstäver på title oavsett vad som står på bilen.

Denna bil som då är en Cadillac med ett rätt kort chassier fick sonika 000000 lagt före sitt korrekta chassinr som sitter på bilen för att antalet skulle bli rätt.

Då varken tull i USA och troligtvis inte Ursprungskontrollen i Sverige gillade detta så kontaktades DMV(Deras transportstyrelse) ch dom kunde hjälpa att lösa detta genom att en besiktningsman körde ut och konstaterade att bilen hade sitt rätta nr och ett intyg skrevs som skickades in till DMV som då ska skriva ut ett nytt inom ca 2v.

Nu har det nog gått en månad och dom håller fortfarande på med”cases”som blivit liggande under sommaren.

Klart detta är på G nu men inte bara i Sverige är det segt med myndigheter. Tur att både jag och den nya ägaren har ett Norrländskt lugn men kanske detta kan hjälpa nån som köper bil att ALLTID kolla att det stämmer 100% mellan bil och reg.bevis innan köp. ALLTID.

Första gången vi köpt bil i Minnesota och min kontakt kanske skulle ha reagerat på detta men antog att dessa extra 0 inte störde då det korrekta chassinr ändå kom efter.

Ha en trevlig Tisdag!

/Håkan

Kommentarer inaktiverade.