70talet då?

Publicerat: 20 januari, 2016 i Okategoriserade

70tals jänkare är det ytterst sällan vi tar hem till Sverige utan det fokuseras mest från ca 1955-1970 och då mest fina bilar med få eller inga behov.

Igår satte jag mig via Skype och gick igenom vad vi letar med min kontakt i USA och som vanligt svävade ämnen mellan bilar, mat och att dom kanske skulle få snö på fredag. Inte att glömma att det var en köldknäpp i USA just nu där det kunde bli nollgradigt om nätterna.

Naturligtvis förklarade jag läget i Sverige med snö, temp osv och hur konstigt det var att vara utan vinterjänk för första gången på många år. Under tiden vi pratar så skummade jag igenom lite annonser i närheten av kontakten och det dök upp en Cadillac 1979 med lite mil(55000usmiles),förgasarproblem och till ett pris som var mycket lågt.

Saken är den att för att motivera mig genom vintern måste man ha något amerikanskt som inte är för bra men inte heller för dåligt att ha dubbdäck på och bra värme i, denna såg ut att passa in på det.

Idag står denna lite smutsiga rostfria Cadillac och vilar hos kontakten. Spännande med en solbränd och torr 70tals Cadillac som inte har en aning om var den ska.

425cui och 180hkr blir nog bra det. Ingen risk för gummirök eller ideér.

Absolut jättegrön överallt in och utvändigt och med säten som ser ut som en gammal plyschsoffa.

Kul ändå, hoppas den fungerar och att det är en så bra åkbil som det ser ut så ska den få en ordentlig service och sen köras med. Ofta.

Ibland går det liksom inte att förklara bilköp riktigt, det bara blir…

Happy Onsdag!

/Håkan

IMG_20160120_092044438

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.