Vem är Mr.Paul?

Publicerat: 22 januari, 2016 i Okategoriserade

1937 föddes Mr.Paul i en liten stad på östkusten i USA ovetandes om vad som skulle följa honom genom livet.

Tidigt,tidigt upptäckte Paul att allt med skruvar och muttrar som dessutom lät var enormt kul, och till sina föräldrars glädje(?) gjordes försök att reparera det mesta som var trasigt eller blev trasigt efter att det tagits isär. Även grannars cyklar, mopeder mm blev utsatta för Paul ungdomliga entusiasm. Ibland till deras glädje, ibland med lite mindre glädje.

I tonåren fick Paul bilar av släkt och grannar som ansågs utagerade och en del såldes i delar och en del gjordes iordning och såldes med en liten förtjänst. Några behölls och eftersom de flesta i grannskapet åkte Chryslerprodukter så nekades det mest med Plymouth och Dodge och av dom bilarna som behölls var det enbart Chryslerprodukter…

Efter avslutad grundskola började Mr.Paul hos en lokal Chryslerdealer som utan betänketid anställde vår  duktige vän på verkstaden som mekaniker.

Via ett par andra verkstäder så har Mr.Paul jobbat som bilmekaniker hela sitt liv till sin pension för ett antal år sen.

IMG_20160119_132708008_HDR

Vem är då Mr.Paul? Varför skriver jag en livsskildring?

 

Mr.Paul har sen vi startade med bilar för ca 15år sen varit/är vår hjälpreda när bilar köpts i USA som har gått lite orent, bromsar saknas eller en förgasare bråkat mm. Han har även följt med ibland när bilar hämtas, speciellt Chrysler´s 🙂

I minst 10år av dessa 15 har Mr.Paul sagt att nu får det vara, min rygg orkar inte och jag vill bara göra”my own stuff”.

Varje gång Mr.Paul sagt så(många gånger)så brukar det vara lugnt några dagar, sen kommer Paul på kaffe hos min kontakt och går ut i garaget för att se vad som pågår, helt utan att blivit ombedd att göra det.

Mr.Paul har stora svårigheter att bara sitta och göra ingenting, då hans”own stuff”är klart har han lätt för att hjälpa andra fast han inte har kropp för det egentligen.

Nu försöker vi ta hjälp av andra när det krävs men ibland dyker han upp, Mr.Paul. Som häromdagen när Chev Impala 65an landade. Då fanns han där och kollade på bilen, fin bil fast det var”fel”märke enl.Mr.Paul. Här fick han backa ut 1971″Dodge Challenger R/T när  skulle av i hamnen i Baltimore för vidare transport till Finland. A lifetime moment enligt Mr.Paul.1971 Chall Conv 3

Det är småpengar han begär för sin värdefulla hjälp.

Tänk på det och uppskatta hjälp ni får av vänner och bekanta, vare sig det är gratis eller att det kostar. I garage eller annars.

Happy Fredag!

/Håkan

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.