Han skulle renovera för evigt, tanken var bra…

Publicerat: 24 januari, 2016 i Okategoriserade

 

1959 Lincoln newBilskrotar så kallade Junkyards fanns överallt i USA på 70 och 80,90talet, fyllda med bilar som skrotägare samlat på sig på en tid när dom kostade inget eller väldigt lite.
Cabrioleter som idag kostar en förmögenhet stod utomhus och värdet var i stort sett inget. Var en ruta nere så var det ingen som engagerade sig i varför utan då fick den stå så för väder och vind och ville nån köpa hela bilen, thats fine men oftast såldes dom i delar då det gynnade plånboken mer.

.DSCN2758

Vanligaste bilen som kom in på skrotar var 4dörrars bilar och en dominerande del på skrotarna var dessa och även de gick fint att sälja delar från då mycket passade på alla modeller.

Sen finns det dom, dom som tror att allt är för evigt.

Såsom ägaren till denna samling(Skrot?) i DSCN2760Virginia som tog rätt på en stor mängd bilar under det glada 70talet. Planen var att alla skulle renoveras, och sen ställas bort och ge en fin pensionspeng.

Bilantalet ökade, ägaren blev äldre och i Virginia finns det årstider som gör att bilarna åldras snabbt med hjälp av moder natur, speciellt om dom står på gräs och utan tak.

Planerna fick ändras efter 30års samlande på gräsmattan fick bilarna började säljas delar ifrån och förfallet började.

Entrén till denna samling var en takplåt modell större, anvisningen till kontoret där priser skulle diskuteras en handtextad baklucka och kontoret var en enkel bod.

DSCN2761
Inga stängsel, inga larm eller lampor men en ägare med hagelbössa. Det räckte fint enligt honom.

++

++

Nu är allt borta, det mesta pressat då han blev ålagd att städa upp på tomten av kommunen. Vi köpte en 65”Pontiac Bonneville Coupe därifrån för några år sedan, jag tror min kontakt anser att det var den svåraste bilen han plockat upp nånsin då träd fick fällas, andra bilar flyttas och kanske skulle den fått stå kvar.
25år utomhus gjorde den till en dålig”parts-car”, inte mer.

En gång i tiden var dessa bilar nya, stod på en bilaffär och väntade blanka och fina i hopp om att en köpare skulle dyka upp och ta väl hand om dom.

Hur och varför dom kom till denna speciella samlare vet ingen, vad vi kan gissa är att några som kom dit redan på 70talet var säkert bra bilar då och bilarna kunde ställas bort då pga av att laddningen ej fungerade, dåliga hjullager osv. Värdet var 0.

Jag tycker om bilder från skrotar, har en del sparade och bifogar nedan en del av dessa från Virginaskroten. Skapade ett bildspel som förhoppningsvis fungerar och att bilderna rullar på.

Ser att Mr.Paul från förra inlägget fanns med på något kort också 🙂

Njut eller gråt av bilderna, ha iallafall en Gó Söndag!

/Håkan

Skriver utan nån som helst plan eller vinning, och troligtvis kommer detta att öka från Autonorrland. Iallafall planerandet, helst vinningen också då det finns massor att skriva om och som kan fastna på en kameralins 😉

Kommentarer och idéer uppskattas —-> info@autonorrland.se

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s